Oprescu vrea să facă telegondolă în București. Proiectul privind transportul suspendat a fost aprobat de CGMB

Publicat: 27 04. 2013, 12:37
Actualizat: 23 10. 2014, 03:59

Consilierii generali ai Capitalei au votat sâmbătă, cu 30 de voturi pentru și 15 abțineri, ca  Bucureștiul să participe la proiectul european de sisteme de transport suspendate, de tipul telecabinelor.

Proiectul va fi pus în practică împreună cu  compania Overland Transport Systems (OTS) din Anglia, cea care se va implementa transportul în mai multe țări europene.

Bucureștenii se vor plimba cu telecabinele pe traseele obișnuite cu opriri în actualele stații de autobuz, tramvai sau troleibuz. Traseul va avea loc  pe o distanță de maxim 10 kilometri, iar cabinele vor putea să transporte cel mult patru persoane sau un scaun cu rotile și o persoană, maxim două. De asemenea, greutatea maximă ce va putea fi transportată este de 400 de kilograme, viteza medie de transport, de 50 de kilometri pe oră, iar numărul maxim al călătorilor transportați pe oră, pe fiecare direcție de mers – de aproximativ 5.000 de persoane. Toate cabinele vor fi echipate cu instalație de încălzire, aer condiționat, cu camere de supraveghere video în interior sau în exterior.