Oprișan explică de ce a fost ales Dragnea: Ar fi fost ilogic ca Plumb să fie șef interimar, președinte al CN și ministru

Publicat: 22 07. 2015, 21:50
Actualizat: 22 07. 2015, 21:55

This browser does not support the video element.

„Multă vreme, am crezut, că în PSD, trebuie să separăm decizia politică de decizia guvernamentală. Nici acum nu mă părăsește acest gând și m-am gândit: Rovana Plumb, colega noastră, un om cu experiență și un ministru remarcabil sub aspectul domeniului pe care îl reprezintă este președintele Consiliului Național și ar fi fost ilogic ca președintele Consiliului Național să fie, în același timp, și președintele partidului”, a declarat Marian Oprișan.

Oprișan a mai afirmat că PSD s-a comportat așa cum ar trebui să se comporte un partid serios și democratic și a subliniat nevoia de modernizare a administrației publice și locale din România, în acord cu standardele europene, pentru a contribui la bunăstarea cetățenilor.

„Ne-am comportat așa cum ar fi trebuit să se comporte fiecare partid serios și democratic. (…) Cu acest prilej, îmi doresc să lansez un apel, ca împreună cu președintele României, Klaus Werner Iohannis, cu toate forțele politice și instituțiile fundamentale ale statului, să ne îndreptăm atenția către modernizarea administrației centrale și locale din România, în sensul european, în sensul în care administrațiile din democrațiile consolidate sunt alături de cetățeni și au toate pârghiile consolidate pentru a face oamenilor și comunităților o viață mai bună”, a susținut Marian Oprișan.

Liviu Dragnea a fost ales șef interimar al PSD, de membrii Comitetul Executiv al partidului, câștigând astfel bătălia împotriva Rovanei Plumb, obținând 65 de voturi „pentru” și 18 „împotrivă”, în timp ce două voturi au fost anulate.