Opt turiști s-au accidentat pe pârtiile de pe Valea Prahovei în prima zi a anului

Publicat: 01 01. 2013, 19:44
Actualizat: 25 05. 2015, 05:26

Câteva sute de turiști au petrecut prima zi a anului la schi sau săniuș pe pârtiile din stațiunile de pe Valea Prahovei, opt dintre aceștia, între care un copil, solicitând intervenția echipajelor de la ambulanță după ce s-au accidentat pe pârtie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Echipajele medicale ale Serviciului de Ambulanță Prahova au fost solicitate să intervină, în prima zi a anului, pentru a acorda asistență medicală în cazul a opt persoane care s-au accidentat pe pârtiile din
stațiuni, a declarat directorul medical al Serviciului de Ambulanță Prahova, Mădălin Ipatie.

Doi dintre turiști s-au accidentat pe pârtia Sorica din Azuga, în timp ce se dădeau cu sania. Unul dintre răniți este un copil de opt ani, care a suferit un traumatism cranio-cerebral, celălalt fiind o femeie care
are un traumatism cranio-cerebral, dar și unul abdominal.

Alți doi turiști, un bărbat și o femeie, au avut nevoie de intervenția medicilor de la ambulanță după ce s-au rănit pe pârtiile din Sinaia.

Cele mai multe accidente s-au înregistrat în stațiunea Bușteni. Pe pârtia Kalinderu un tânăr de 20 de ani a suferit o fractură de claviculă, o femeie de 24 de ani a căzut și are un traumatism de coloană, iar un alt turist de 24 de ani și-a luxat un picior. Tot în stațiunea Bușteni, o tânără de 20 de ani a suferit un traumatism lombar.

Peste 10.000 de turiști și-au petrecut Revelionul în stațiunile de pe Valea Prahovei.