Orban despre amânarea alegerilor locale: ”E ridicolă ideea PSD, la fel de ridicolă ca moţiunea de cenzură”

Publicat: 06 09. 2020, 17:56
Actualizat: 16 10. 2020, 22:13
Ioan Ghiață de la PNL candidează împotriva lui Ioan Ghiață de la PSD la primăria unei comune din Suceava

Președintele PNL a ținut să ironizeze ideea avansată de PSD privind amânarea alegerilor locale.

Sâmbătă, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, a vorbit despre amânarea scrutinului, care este programat pentru ziua de 27 septembrie. El chiar s-a referit la comasarea localelor cu parlamentarele, care vor avea loc tot anul acesta.

Ludovic Orban: ”E ridicolă ideea PSD, la fel de ridicolă ca moţiunea de cenzură”

”Alegerile se vor ţine pe 27 septembrie. E ridicolă ideea PSD, la fel de ridicolă ca moţiunea de cenzură. Cum să amâni alegerile? Şi aşa s-a prelungit mandatul aleşilor locali, alegerile au fost o dată amânate”.

Ludovic Orban a reamintit că mandatele aleșilor locali au fost deja prelungite din cauza pandemiei și a insistat pe ideea de legitimate care trebuie obținută prin votul popular.

„Data a fost convenită de comun acord între toţi liderii politici şi nu a fost fixată prin Hotărâre de Guvern, ci prin lege, în Parlament, care a fost adoptată cred că aproape în unanimitate. Deja campania e în curs, partidele şi-au prezentat candidaţii, cetăţenii sunt informaţi despre aceşti candidaţi, îşi formează opţiunile şi e fundamental pentru comunităţile locale să aibă reprezentanţi legitimi”, a explicat șeful Guvernului.