Orban, despre Ziua Armatei Române: Nu am putut participa deoarece nu am primit invitație de la minister

Publicat: 25 10. 2019, 17:08

„Mă bucur că ați pus această întrebare, aș vrea să știe toată lumea. Urez la mulți ani, Armatei Române, una dintre cele mai prestigioase instituții ale statului și poporului român. Nu am putut participa la aceste evenimente, pentru că nu am primit invitație din partea Ministerului Apărării la niciunul dintre evenimentele, care au fost organizate cu această ocazie”, a afirmat Ludovic Orban, întrebat de ce nu se află la evenimentele care marchează Ziua Armatei, alături de Viorica Dăncilă și Klaus Iohannis.

Liderul PNL a aadăugat că responsabil pentru această situație este ministrul Apărării, Gabriel Leș, deoarece invitațiile au venit, probabil, din partea sa.

„Cine a transmis invitațiile, Ministrul Apărării, pentru că bănuiesc că Ministrul Apărării este cel care trimite invitații oficiale. Repet, nu am primit nicio invitație oficială ca să particip la evenimentele organizate pentru sărbătorirea Zilei Armatei și regret, pentru că, repet, Armata este fundamentală pentru România, pentru apărarea vieții și siguranței cetățenilor români și urez la mulți ani, militarilor români cu această ocazie.”, a conchis Orban.

Ziua Armatei României este marcată, vineri, cu ceremonii la Mormântul Ostașului Necunoscut din Capitală, dar și cu manifestări organizate la Carei și Satu Mare, a anunțat Ministerul Apărării Naționale.

Șeful statului a participat la ceremonia din Parcul Carol, vineri dimineața, iar la la manifestările din Satu Mare sunt prezenți și Viorica Dăncilă și Dan Barna.