Orban: PNDL 1 și 2 continuă. Mai mult, ne dorim să pregătim și un PNDL3

Publicat: 24 10. 2019, 17:42

„PNDL merge înainte, PNDL2 și PNDL1. Toți primarii, toți președinții de consilii județene trebuie să știe foarte clar, programele de investiții, susținute de la nivel guvernamental, în comunitățile locale vor merge înainte și se vor finanța. Mai mult decât atât, normal că noi ne dorim să pregătim și un PNDL3.”, a afirmat premierul desemnat, joi.

Ludovic Orban a mai spus că fondurile europene nu trebuie investite în același tip de proiecte.

„Singura problemă este să existe o corelare între fondurile europene care vin să finanțeze proiecte de dezvoltare locală, în funcție de domeniile în care pot fi folosite, la nivelul autorităților locale, și programele guvernamentale, astfel încât să nu se aloce bani pentru același tip de proiecte, să se aloce bani pentru proiecte care nu sunt finanțabile de la nivel european, și de asemenea, să sd aloce bani către autorități locale care nu sunt eligibile în proiectele de finanțare de la nivel european.”, a afirmat Orban.

Viorica Dăncilă a afirmat, întrebată de ce nu a aprobat Guvernul măsurile pentru Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDL), că trebuie găsite pârghiile legale pentru a putea fi direcționați banii către primării, deoarece Executivul interimar nu poate adopta orice tip de act normativ.