ORDONANȚA MILITARĂ. La ce distanța maximă față de casă poți ieși cu animalul de companie la plimbare

Publicat: 22 03. 2020, 15:55
La ce distanța maximă față de casă poți ieși cu animalul de companie la plimbare / Sursă FOTO: Pixabay - caracter ilustrativ

Raed Arafat, șeful Departamentului de Urgență (DSU), a precizat care ar fi distanța maximă față de casă în care poți ieși cu animalul de companie la plimbare. 

Șeful Departamentului de Urgență a precizat că persoanele care au animale de companie le pot scoate la plimbare în jurul casei, potrivit Mediafax.

„Trebuie să fie în jurul casei, 100 – 500 de metri”, a declarat Raed Arafat.

De asemenea, acesta a explicat și prevederea referitoare la declarația pe propria răspundere și adeverința de la angajator.

Printre MĂSURILE PRINCIPALE dispuse de Guvern în Ordonanța Militară nr. 2 din 21.03.2020 se prevede ca, în intervalul orar 06.00 – 22.00, circulația persoanelor în afara locuinței să se efectueze doar cu anumite motive (precizate clar!). Totodată, Ordonanța a dispus închiderea mallurilor, a cabinetelor dentare, iar cetățenilor străinilor li se interzice accesul în România, stabilind, totuși, anumite excepții. Toate măsurile se aplică de duminică, 22 martie, ora 22.00!