OUĂ GIGANT în Bistrița. „Sigur, cu banii puteam să plombăm străzi, să cumpărăm alimente pentru săraci sau să dotăm Primăria cu o jumătate de mașină, dar am preferat această variantă”

Publicat: 14 05. 2012, 15:08
Actualizat: 14 05. 2012, 15:08

Nouă ouă gigant din fibră de sticlă, pictate cu peisaje naturale sau cu simboluri religioase, au fost amplasate, joi, cu ocazia Paștelui, în orașul Bistrița, o parte lângă Biserica Evanghelică din centru, iar o alta lângă Biserica Sfânta Ana, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Opt ouă au fost comandate de Primăria Bistrița la o firmă din oraș și pictate de elevii Liceului de Arte Plastice „Corneliu Baba” din Bistrița, iar unul a fost donat de firma care le-a realizat pe toate, acesta din urmă fiind pictat cu imagini religioase.

Pentru confecționarea ouălor, Primăria Bistrița a plătit 13.000 de lei, iar pentru vopselele utilizate de elevi ca să le picteze alți 6.000 de lei.

Joi, patru ouă au fost puse lângă Biserica Evanghelică din Bistrița, iar celelalte cinci lângă Biserica Sfânta Ana de la Big. La fiecare grup de ouă este afișată o plăcuță cu urări de Paște.

Cele opt ouă pictate de elevii de la Liceul de Arte Plastice au motive florale, peisaje, copaci înfloriți, globul pământesc, mozaicuri, decorațiuni.

„Am dorit ca în acest an să le spunen concitadinilor noștri, într-un mod special, Paște fericit. Am ales să ornăm orașul cu două grupuri de ouă, decorațiuni care ne înfrumusețează viața. Nu este o invenție locală, am luat ideea din Europa. Așa cum modelul pentru struți l-am copiat după cel al urșilor, cămilelor, spre exemplu, din alte țări, tot așa modelul pentru ouă l-am văzut în Croația, la Zagreb. Am ales aceste locuri pentru a le pune deoarece vrem să fie aproape de cetățeni. Orașul merită astfel de oaze de europenism. Sigur, cu acești bani puteam să plombăm niște străzi, să cumpărăm niște alimente pentru săraci sau să dotăm Primăria cu o jumătate de mașină, dar am preferat această variantă tradițională. Bistrița trebuie să arate frumos”, a spus Ovidiu Crețu, primarul municipiului Bistrița.

Anul trecut, la Bistrița, au fost amplasați și șase struți din fibră de sticlă, cu o înălțime de 1,5 metri, struțul fiind declarat mascota orașului. Câțiva struți se află și acum lângă Biserica Evanghelică din Bistrița și completează peisajul alături de ouă.