Pacientul ars transportat la Sofia, preluat de o ambulanță fără dotări. Reacția Ministerului Sănătății: „Condițiile sunt optime”

Publicat: 30 08. 2016, 07:39

Ambulanța care l-a preluat pe pacient de la aeroportul din Sofia nu avea aproape niciun echipament de urgență, având doar instalație de oxgien. Mașina nu era dotată cu monitor, defibrilator și aparate pentru ventilație mecanică. Ba mai mult, targa salvării nu avea nici măcar centurile pentru imobilizarea pacientului, potrivit unor surse medicale. Din acest motiv, a fost nevoie ca echipajul SMURD care a plecat din București să folosească aparatura din avion pentru a-l duce în siguranță pe bolnav la spitalul din Sofia.

În plus, TVR scrie că spitalul din Sofia la care a ajuns bătrânul de 75 de ani, cu arsuri de gradul II-III pe 60% din corp, are aparatură veche, faianța căzută și un lift neîngrijit.

Cu toate acestea, reprezentanții Ministerului Sănătății din Bulgaria susțin că Spitalul universitar de urgență din Sofia este locul unde se tratează diplomații din țara vecină.

De asemenea, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății din România, Laurențiu Colintineanu, a declarat că „datele și imaginile primite de la colegii din Bulgaria arată îngrijire în condiții absolut optime” față de pacient.