Paleologu îl avertizează pe Iohannis: Să ia parte la dezbatere / Să dea un semn de minim respect

Publicat: 10 11. 2019, 21:44

Theodor Paleologu a declarat, la închiderea urnelor, că rezultatul obținut la primul tur de scrutin este unul bun, având în vedere că nu au fost dezbateri electorale.

„Rezultatul obținut este bun în contextul în care nu am avut dezbateri în această campanie, în care am avut o criză de guvern, cred că este un rezultat foarte bun, de la care se poate clădi pentru viitor. Este evident că forța care s-a exprimat în aceste alegeri va constitui un segment inconturnabil în clădirea dreptei și a centrului în România. Pledez în continuare pentru o largă coaliție a forțelor de dreapta și de centru. Nu consider că sunt stăpânul voturilor mele, așadar, pentru moment, nu exprim niciun consemn de vot. Evident, nu se pune sub nicio formă problema de a vota pentru PSD, întotdeauna am combătut PSD-ul, dar aștept din partea președintelui Iohannis, din partea candidatului Iohannis, de fapt, să dea un semn de minim respect față de cetățeni și să participe la dezbatere”, a spus Paleologu.

Candidatul din partea PMP a precizat că atunci când va vedea dezbaterea electorală dintre Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă își va spune părerea despre cei doi candidați pentru turul 2 al alegerilor prezidențiale.

„Când voi vedea dezbaterea dintre domnul Iohannis și doamna Dăncilă voi aviza, îmi voi spune punctul de vedere. Sunt mândru, însă, de aceste voturi, de voturile celor care m-au susținut în această campanie, salut participarea masivă la vot în Diaspora. Este absolut necesar ca Diaspora să fie reprezentată în mod corect în Parlamentul României. Am dovedit, așa cum am spus pe parcursul campaniei, că suntem deștepți și mulți”, a mai spus Theodor Paleologu.

Exit poll-ul realizat de institutele de sondare CURS-Avangarde în primul tur al alegerilor prezidențiale arată că Klaus Iohannis a obținut 39%, Viorica Dăncilă -22,5%, Dan Barna-16,4%, Mircea Diaconu-7,9%, Theodor Paleologu-6,1%, Kelemen Hunor-3,9%, Ramona Bruynseels- 1,9%, Alexandru Cumpănașu-1,2%.