Pană de curent la TVR! Sunt pagube imense, iar un jurnal de știri a fost anulat

Publicat: 18 02. 2020, 21:51
Actualizat: 18 02. 2020, 22:01

Televiziunea Română Română (TVR) a suferit pagube materiale imense, în această seară, după o pană de curent. Avaria a durat un singur minut, în jurul orei 18.30, dar la reluarea alimentării cu energie electrică nu au mai pornit o parte dintre sistemele de producție.

Este vorba de unul dintre calculatoarele de emisie, de serverele de la știri, sport și de la studiourile virtuale. Partea de producție a fost cea mai afectată, iar jurnaliștii nu au mai putut să-și monteze materialele care urmau să intre pe post, informează paginademedia.ro.

Din acest motiv, jurnalul de la ora 20:00 de pe TVR 1 a intrat pe post doar cu materiale LIVE, pentru că cele înregistrate nu au mai putut fi difuzate.

Mai mult, Jurnalul de la ora 19:00 de pe TVR 2 a fost anulat, fiind difuzate doar promo-uri. Nici jurnalul sportiv de la 19:30 nu a mai intrat pe post, iar angajații au rămas și fără internet.

Cu partea de producție afectată, tehnicienii de la TVR au decis ca emisia să fie realizată printr-un calculator de back-up. Surse din interiorul TVR au declarat, pentru sursa citată, că aceasta este una din cele mai grave avarii din ultimii 30 de ani.