PANDEMIA înroșește harta lumii: UN MILION de cazuri confirmate și 50.000 de decese, în următoarele zile

Publicat: 01 04. 2020, 22:04

În următoarele câteva zile, vom atinge un milion de cazuri confirmate şi 50.000 de decese pe plan global, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), potrivit Reuters.

Cel mai probabil, acest bilanț va fi atins în mai puțin de 24 de ore, la acest moment fiind confirmate 911.000 de cazuri de COVID-19 în întreaga lume și peste 45.000 de decese, potrivit datelor centralizate de harta actualizată de cei de la Universitatea John Hopkins.

Directorul OMS a exprimat preocupare, miercuri seară, în legătură cu răspândirea rapidă pe plan mondial a infecţiilor generate de noul coronavirus.

Coronavirusul s-a răspândit rapid pe plan mondial, a afirmat miercuri seară Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), exprimând preocupare privind amplificarea numărului de cazuri.

„În ultimele cinci săptămâni a existat o creştere aproape exponenţială a numărului de cazuri noi, iar în ultima săptămână numărul deceselor aproape s-a dublat”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus în cursul unei videoconferinţe de presă desfăşurate în oraşul elveţian Geneva, potrivit Mediafax.

Până în prezent, 205 ţări şi teritorii au raportat infecţii cu noul coronavirus.