PANICĂ la Festivalul Mamaia Copiilor. Scena A CEDAT în timpul galei de premiere

Publicat: 17 07. 2018, 11:11

Incidentul s-a petrecut sâmbătă seară, chiar în timpul galei de premiere, când erau anunțați câștigătorii Festivalului Mamaia Copiilor 2018. La un moment dat, scena s-a lăsat brusc. Era plină cu fetițele unui ansamblu, care s-au speriat și au părăsit în grabă locul. Cele mai mari le-au luat în brațe pe fetițele mai mici. Totul s-a petrecut sub privirile îngrijorate ale părinților, care asistau din public. Nimeni nu a fost rănit. 

Primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău a confirmat marți, corespondentului Mediafax, că scena aparține primăriei, dar nu municipalitatea s-a ocupat de organizarea festivalului, deci nu poate fi trasă la răspundere. Incidentul s-a produs pe o „avanscenă”, realizată de către organizatori.

„Primăria municipiului Constanța are calitate de finanțator,” explică Făgădău. „Am lansat un concurs de proiecte, iar Asociația Culturală Mamaia Copiilor a câștigat acest proiect și s-a ocupat de la cap la coadă de organizarea evenimentului. Municipalitatea, pe lângă suma de bani, a pus la dispoziție și infrastructura culturală, adică scena și piațeta Cazinoului. Dar incidentul vizează O AVANSCENĂ, nu scena. O butaforie realizată de organizatori. Am înțeles că acea suprastructură a cedat și s-a lăsat aproximativ 20 de centimetri. Scena e la locul ei, e realizată cu fonduri structurale.” 

Primăria a început o anchetă internă, pentru a elucida incidentul.

„Finanțăm asemenea evenimente de bună credință și nu ne dorim evenimente de acest gen,” spune Decebal Făgădău. „Dacă identificăm un vinovat măsurile vor fi severe.”

Etapa finală a Festivalului Național de Creație și Interpretare Mamaia Copiilor a avut loc săptămâna trecută, între 10 și 14 iulie, pe scenele din Piațetele Cazino și Perla din stațiunea Mamaia.