PANICĂ. Urşi îndepărtaţi din curţile oamenilor de jandarmi şi poliţişti

Publicat: 11 05. 2020, 08:52

 Jandarmii şi poliţiştii din judeţul Harghita au intervenit, în noaptea de duminică spre luni, pentru îndepărtarea unor urşi care au ajuns în curţile unor localnici din comuna Voşlăbeni şi Băile Sejke de lângă Odorheiu Secuiesc.

Potrivit IJJ Harghita, prezenţa urşilor a fost semnalată prin apeluri la 112.

O femeie a anunţat că în curtea casei sale din comuna Voşlăbeni a apărut un urs, care a dărâmat gardul. „La faţa locului au fost imediat direcţionate două echipaje de ordine publică formate din jandarmi şi poliţişti, care au reuşit să îndepărteze ursul în pădurea din apropiere. Echipajele au rămas în zonă pentru a se asigura că ursul nu revine”, au transmis reprezentanţii Jandarmeriei Harghita.

Al doilea apel a fost făcut de un bărbat care anunţa prezenţa unei ursoaice cu pui în curtea sa, situată în Băile Sejke din apropierea municipiului Odorheiu Secuiesc.

În zonă a fost direcţionată o patrulă formată din poliţişti.

Jandarmii le reamintesc oamenilor că atunci când sunt puşi în asemenea situaţii trebuie să sune la 112, să nu încerce să intervină, să nu hrănească animalele sălbatice, să aibă grijă unde depozitează resturile menajere şi să nu se apropie de urşi pentru a-i filma sau fotografia.