Papa Francis vorbește despre o potențială demisie: „Schimbarea unui papă nu este o catastrofă”

Publicat: 30 07. 2022, 17:10
Actualizat: 30 07. 2022, 17:11
Sursă Foto - Pixabay

Papa Francisc a declarat sâmbătă că va fi nevoit să reducă deplasările, deoarece vârsta sa avansată și durerile au intervenit în planurile sale.

Acesta a menționat posibilitatea de a demisiona la un moment dat, în cazul în care problemele grave de sănătate îl vor împiedica să conducă Biserica Catolică.

„Schimbarea unui papă nu este o catastrofă, nu este tabu”, le-a spus el jurnaliştilor, stând într-un scaun cu rotile în avionul cu care a călătorit din Canada.

„Nu cred că pot continua să călătoresc în acelaşi ritm ca înainte. Cred că la vârsta mea, şi cu această limitare, trebuie să mă menajez pentru a putea sluji Biserica, sau dimpotrivă să mă gândesc la posibilitatea de a mă retrage”, a mai declarat Papa Francisc.

Papa Francisc își va continua călătoriile planificate

El a afirmat că va călători mai întâi spre destinațiile promise. Este vorba despre Sudanul de Sud, Libanul sau Congo, înainte de a lua altă decizie cu privire la viitoarele deplasări.

„Însă până în prezent nu am luat în calcul acest lucru. Cum se spune, nu am simţit să mă gândesc la această posibilitate. Dar asta nu înseamnă că poimâine nu voi începe să mă gândesc la asta”, a adăugat suveranul pontif, potrivit Adevărul.ro.