Parchetul General s-a autosesizat în cazul fostului șef Transelectrica, acuzat că și-a falsificat diploma

Publicat: 19 09. 2019, 16:05

Marius Dănuț Carașol a fost revocat de către Consiliul de Supraveghere al Transelectrica din funcția de președinte al Directoratului companiei și din funcția de membru al Directoratului.

Claudia Gina Anastase este noul președinte al Directoratului Transelectrica și CEO al companiei, după revocarea lui Marius Dănuț Carașol din funcții, a informat compania.

Schimbările au fost făcute după ce Universitatea Politehnică București a anunțat, într-un răspuns transmis Mediafax, că Marius Dănuț Carașol nu a finalizat studiile Facultății de Electrotehnică din cadrul instituției în condițiile în care Carașol preciza în CV-ul oficial faptul că a urmat cursurile acestei instituții de învățământ superior în perioada 1999-2005, obținând la finalizarea studiilor diploma de Inginer Diplomat.

Prin intermediul aceluiași răspuns, Universitatea Politehnică din București a confirmat faptul că președintele Directoratului Transelectrica, Marius Dănuț Carașol, a fost student în cadrul UPB, dar nu a finalizat studiile. „La solicitarea mass-media, comunicăm faptul că diploma cu seria D, nr. 0286614, din 2005, nu a fost eliberată de Universitatea Politehnică din București (UPB), Facultatea de Electronică. Persoana menționată de dumneavoastră în solicitarea transmisă a fost student al UPB, dar nu a finalizat studiile”, se precizează în răspunsul UPB, pentru Mediafax.