Părinții care și-au pierdut Crăciunul pentru totdeauna: rudele victimelor de la Colectiv au ornat un brad cu fotografiile acestora

Publicat: 24 12. 2016, 08:04

„Cred că e, nu știu, ultimul lucru pe care și l-ar dori un om pe planeta asta – să-și pună în copac poza copilului mort (…) Încercăm să le transmitem că suntem în continuare cu ei, chiar dacă suntem într-un loc pe care noi îl detestăm”, spune Eugen Iancu, tatăl lui Mihai Alexandru, al 59-lea tânăr care a pierit în dezastrul Colectiv. Mihai Alexandru avea 25 de ani.

„Vrem să păstrăm memoria vie a copiilor noștri dispăruți aici, să reamintim tuturor că a fost o tragedie care a avut cauze și vinovați. Cauzele trebuie aflate, iar vinovații trebuie pedepsiți”, spune Laurențiu Istrate, tată lui Bogdan Claudiu, citat de televiziunea publică.

În urma tragediei din clubul Colectiv, 3 dosare au fost trimise în judecată, iar altele sunt în anchetă. La mai bine de un an de la incendiul în urma căruia 64 de persoane au murit și peste 100 au fost rănite, justiția nu a găsit vinovații. În niciuna dintre cauze nu a fost începută judecata propriu-zisă.