Părinții care și-au vândut copilul în rate unei familii din Franța. Cât costă un nou-născut: 5.000 de euro

Redactor:
Vlad Mironescu
Părinții care și-au vândut copilul în rate unei familii din Franța. Cât costă un nou-născut: 5.000 de euro
Două persoane - soț și soție - au fost reținute de procurorii DIICOT Timiș, fiind suspectate că, în 2004, și-au vândut copilul pentru 5.000 de euro, unei familii din Franța, cei doi soți fiind prezentați, marți, magistraților Tribunalului Timiș cu propunere de arestare preventivă.

UPDATE:Cercetați în libertate

Cele două persoane – soț și soție – care au fost reținute deprocurorii DIICOT Timiș, fiind suspectate că, în 2004, și-au vândutcopilul pentru 5.000 de euro, unei familii din Franța, vor ficercetate în libertate, după ce Tribunalul Timiș a respins, marți,propunerea de arestare preventivă

Purtătorul de cuvânt al Tribunalului Timiș, Lavinia Biriș, adeclarat corespondentului MEDIAFAX că magistrații acestei instanțeau decis să respingă propunerea procurorilor DIICOT de arestarepreventivă a celor două persoane – soț și soție – suspectate că, în2004, și-au vândut copilul pentru 5.000 de euro, unei familii dinFranța.

Potrivit sursei citate, magistrații au decis să le oblige pecele două persoane să nu părăsească țara.

Biriș a spus cei doi au fost obligați de instanță să se prezintela anchetatori sau în fața instanței când li se cere acest lucru șisă se prezinte la Poliția comunei Gârbou, județul Sălaj, unde audomiciliul.

Potrivit unor surse juridice, cele două persoane se numesc NeluMoldovan și Rodica Lăcătuș.


Două persoane – soț și soție – au fost reținute de procuroriiDIICOT Timiș, fiind suspectate că, în 2004, și-au vândut copilulpentru 5.000 de euro, unei familii din Franța, cei doi soți fiindprezentați, marți, magistraților Tribunalului Timiș cu propunere dearestare preventivă.

Potrivit anchetatorilor, doi soți de etnie romă sunt suspectați detrafic de minori după ce, în 2004, când femeia era încă gravidă,și-ar fi vândut copilul unei familii din Franța, pentru suma de5.000 de euro, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Conform surselor citate, cei doi au fost prinși în flagrant luniseară, când încercau să ridice ultima tranșă din bani, 2.000 deeuro.

Cele două persoane au fost reținute, pe bază de ordonanță pentru 24de ore, pentru trafic de minori, fiind prezentate, marți,magistraților Tribunalului Timiș cu propunere de arestarepreventivă pentru 29 de zile, arată sursele citate. (BogdanMarta, [email protected])

Inchide