Parlamentul respinge numirea Narcisei Iorga ca membru în CNA

Publicat: 03 12. 2014, 16:11

Parlamentarii s-au exprimat asupra propunerilor de numire în CNA prin vot secret cu buletine.

Candidatura Narcisei Iorga a înregistrat 36 de voturi „pentru” și 240 „împotrivă”.

Radu Călin Cristea a obținut 271 de voturi „pentru” și 65 „împotrivă”, iar Gabriel Tufeanu 265 de voturi „pentru” și 71 „împotrivă”.

Anterior, miercuri, comisiile de cultură ale Senatului și Camerei Deputaților au dat aviz negativ cu privire la numirea Narcisei Iorga ca membru în CNA, celelalte două propuneri – Radu Călin Cristea și Gabriel Tufeanu – primind avize pozitive.

La sfârșitul lunii septembrie, Narcisa Iorga a fost propusă pentru un nou mandat de membru titular în CNA, de președintele Traian Băsescu, iar Radu Călin Cristea a fost la rândul său propus pentru un nou mandat, de Guvern. Totodată, Guvernul l-a propus ca membru titular în CNA pe Gabriel Tufeanu.

Consiliul Național al Audiovizualului și-a încheiat activitatea la sfârșitul lunii octombrie și o va mai putea relua abia după ce Parlamentul va numi noi membri în locul celor ale căror mandate au expirat, respectiv Narcisa Iorga, Cristina Trepcea, Radu Călin Cristea și Christian Mititelu.

Pentru ca o ședință a CNA să poată să aibă loc, Consiliul trebuie să aibă un cvorum de opt din cei 11 membri numiți, potrivit Legii audiovizualului.