Pârtii și instalații de transport pe cablu din Poiana Brașov, închise din cauza ceții și a vântului

Publicat: 04 01. 2013, 15:07
Actualizat: 05 07. 2013, 05:09

Câteva pârtii din Poiana Brașov sunt închise și mai multe instalații de transport pe cablu au fost oprite, vineri, din cauza ceții și a vântului puternic, însă se poate schia pe pârtiile cele mai utilizate, unde stratul de zăpadă măsoară peste 60 centimetri, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Astăzi (vineri – n.r.) toate pârtiile din Poiana Brașov sunt într-o stare foarte bună, cu excepția tronsonului pârtiei Subteleferic, de la platoul Ruia spre Poiana Brașov, care este închis. În partea superioară a domeniului schiabil, până la platoul Ruia, este ceață”, se arată într-un comunicat al Primăriei Brașov.

Cele mai utilizate pârtii sunt Bradului, Lupului, Drumul Roșu și Sulinar, zăpada fiind foarte bună pentru schiat.

De asemenea, Telecabina Kanzel și Telegondola sunt afectate de vântul puternic și au fost oprite. În schimb, celelate instalații de transport pe cablu – Telecabina Capra Neagră, Telescaun Ruia, Telescaun Lupului, Teleschi Bradul, Teleschi Stadion și Teleschi Ruia – sunt funcționale, potrivit sursei citate.

Stratul de zăpadă măsoară 60 de centimetri atât în Postăvaru, cât și pe pârtia Bradul și în Poiana Brașov.

Cerul este acoperit, iar temperatura la ora 9.00 era de minus 8 grade Celsius în Postăvarul și de minus un grad Celsius în Poiana Brașov, iar prognoza meteo prevede o încălzire ușoară până sâmbătă, urmată duminică de scăderea temperaturii.

În week-end sunt asteptate precipitații sub formă de ninsoare.