Pasajul subteran de la Piața Sudului are o mare întârziere. Pentru că nu va fi gata la timp am putea pierde aproape 20 de milioane de euro de la UE

Publicat: 12 10. 2015, 15:25

În aceste condiții, municipalitatea nu va primi niciun ban de la UE. Pasajul subteran de la Piața Sudului se realizează pe direcția Calea Văcărești – Str. Nițu Vasile și va avea o lungime în subteran va fi de 85 de metri, iar înălțimea de 5 metri. Proiectul prevede și construirea mai multor pasaje pietonale, dar și a aunui pasaj subteran care va face legătura între stația de metrou Piața Sudului și peroanele stației de tramvai de pe Șos. Olteniței.

Pasajul subteran de la Piața Sudului ar trebui finalizat până la 31 decembrie 2015, conform contractului încheiat de Primăria Capitalei cu instituțiile europene. În acest moment însă, lucrarea este executată doar în proporție de 23%, iar conform actualului grafic de lucrări, constructorul estimează că va finaliza pasajul în noiembrie 2016, deci cu o întârziere de aproape un an.

În aceste condiții, Primăria Capitalei va pierde finanțarea europeană pentru acest proiect. Contractul de finanțare a fost semnat în luna mai 2014 și are o valoare totală de circa 88 milioane lei, din care contribuția Primăriei Capitalei este de doar 2%. Prin urmare, din cauza întârzierilor, municipalitatea va pierde 86,2 milioane lei (aproximativ 19,5 milioane euro).

Reprezentanții Primăriei spun că vor încerca să mai recupereze din întârzieri pentru a primi măcar o parte din banii europeni. „Pentru a nu se ajunge in situatia pierderii finantarii europene s-a solicitat constructorului furnizarea unui nou grafic de lucrări astfel încât investiția să fie finalizată la 31 iunie 2016. În acest fel, sumele decontate până la 31 decembrie 2015 din fondurile europene nerambursabile nu vor fi pierdute”, au precizat reprezentanții Primăriei Capitalei.

Mai multe detalii pe B365.ro