Patinoarul ”Mihai Flamaropol” va fi demolat. Ce se va construi în loc

Publicat: 04 08. 2015, 10:27

Pe terenul de pe Bd. Basarabia vor fi construite două corpuri de clădire independente structural, dar unite printr-un acoperiș comun. Primul corp va adăposti patinoarul olimpic cu gradene pentru spectatori, loje VIP și spații comerciale și de alimentație publică. În cel de-al doilea corp de clădire va funcționa centrul sportiv și de agrement cu bazin semiolimpic, teren de sport, o zonă de spa cu terasă exterioară, o cafenea și un restaurant panoramic cu terasă. Lucrările de construcție costă 27,8 milioane euro, mai notează b365.ro.

„În această săptămână se predă amplasamentul constructorului. S-a dat și ordinul de proiectare, iar acum se lucrează la obținerea autorizației pentru demolarea vechiului patinoar. În septembrie, sperăm să înceapă lucrările de construire a noului patinoar”, a declarat Bogdan Hreapcă, directorul general al Direcției de Investiții din cadrul Primăriei Capitalei.

Acoperișul patinoarului va fi acoperit cu iarbă, sub forma de relief artificial orientat spre lacul din imediata vecinătate. Tot pe acoperiș va fi amenajat un spațiu pentru skating.

Construcția va avea o suprafață totală de 22.600 metri pătrați și va avea o capacitate de 3.100 de locuri (dintre care 61 pentru persoane cu dizabilități) și peste 120 de locuri de parcare. Termenul de finalizare a lucrării este sfârșitul anului 2016.