Patriarhia Română, executată silit pentru 28 de euro. Ce răspunde Biserica

Publicat: 19 05. 2015, 13:01
Actualizat: 03 09. 2019, 01:57

Pentru neachitarea celor 28 de euro, Patriarhia Română riscă blocarea conturilor. Ca urmare a articolelor din presă, Patriarhia a transmis un comunicat de presă în care explică faptul că BOR a plătit toate amenzile primite pentru că mașinile lor au circulat fără rovinietă.

„Referitor la debitul de 28 de euro la bugetul public, precizăm: Patriarhia Română nu a primit niciodată Procesul Verbal CNADNR din vara anului 2011 în care se menționează plata a 28 de euro către această companie.

După ce am aflat din presă că Patriarhia Română a fost acționată în instanță de CNADNR pentru un debit de 28 de euro din anul 2011, un reprezentant al Administrației patriarhale s-a deplasat la sediul CNADR și a achitat imediat suma respectivă.

Precizăm faptul că în anul 2011, Patriarhia Română a fost înștiințată de Administrația Națională a Finanțelor Publice doar de contravenția de 250 lei, sumă plătită imediat prin reținerea din cont”, se afirmă în comunicatul Patriarhiei.

Reprezentanții BOR atrag atenția și asupra „sistemului greoi de lucru și de comunicare al CNADR care trebuie remediat de urgență”.

„Mai precizăm faptul că Patriarhia Română își plătește la timp obligațiile către bugetul de stat. De la o problemă birocratică rezolvată imediat în anii precedenți de Administrația patriarhală și până la pretinse conturi blocate este totuși o diferență uriașă”, a transmis Patriarhia în comunicatul de presă.