Patriarhul Daniel cere Senatului să respingă legea care scoate religia din școli

Publicat: 08 12. 2014, 21:24
Actualizat: 28 09. 2018, 13:09

„Biroul Permanent al Senatului a primit o scrisoare din partea Preafericitului Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, privitoare la inițiativa unui deputat care propune eliminarea din programa școlară a obligativității orelor de religie, scrie bzi.ro.

Patriarhul solicită respingerea aceastei inițiative legislative. Biroul Permanent a trimis solicitarea comisiei de învățământ a Senatului. Respectiva propunere a fost adoptată tacit de Camera Deputaților”, a transmis senatorul PSD Cristian Dumitrescu, vicepreședinte al Senatului.

În luna februarie, Remus Cernea a propus ca religia să nu mai fie materie obligatorie, ci facultativă, iar astfel să fie studiată doar la cererea în scris a părinților. În schimb, deputatul vrea ca elevii să aibă cursuri de etică.

De asemenea, pe 12 noiembrie, Curtea Constituțională a decis ca neconstituțională obligația de a face cerere pentru ca un elev să nu mai studieze această disciplină, ci o astfel de solicitare trebuie făcută doar de cei care vor să o studieze, așa cum se prevede în proiectul de lege al lui Cernea.