Patru bărbați, cercetați pentru șantaj și înșelăciune. Efectuau lucrări la imobile din Capitală, apoi treceau la amenințări

Publicat: 30 07. 2013, 11:07
Actualizat: 03 02. 2019, 04:25

Patru bărbați sunt cercetați în libertate pentru șantaj și înșelăciune, fiind acuzați că, după finalizarea unor reparații la imobile din Capitală, au cerut și obținut de la beneficiari, prin amenințări și violență, sume de bani mai mari decât cele convenite inițial, potrivit Poliției Capitalei. 

Suspecții ar fi contractat, în perioada februarie – iunie 2013, mai multe lucrări de construcție și reparație a acoperișului caselor părților vătămate sau de schimbare a burlanelor și jgheaburilor, stabilind un cost inițial, după care, prin amenințări sau acte de violență, ar fi solicitat și primit sume de bani mai mari pentru lucrările prestată, se precizează într-un comunicat remis MEDIAFAX.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii Secției 5, coordonați de către un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București, au constatat că suspecții, prin acest mod de operare, ar fi reușit să provoace un prejudiciu de peste 100.000 de lei, mai precizează Poliția Capitalei.

Cei patru suspecți, cu vârste cuprinse între 26 și 35 de ani, au fost reținuți, luni, în urma unor percheziții făcute la sediile unor societăți comerciale din București.

Ei au fost prezentați instanței, cu propunerea de arestare preventivă, însă aceasta a fost respinsă.