Patru medalii cucerite de elevii români la Olimpiada Internațională de Informatică

Publicat: 18 07. 2014, 16:34

Medalia de aur la olimpiadă a fost câștigată de bistrițeanul Rareș Darius Buhai, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național „Liviu Rebreanu”, care este multiplu medaliat internațional, fiind câștigătorul medaliilor de aur și la precedentele două ediții.

Medaliile de argint au fost obținute de Andrei Heidelbacher, elev în clasa a XII-a la Colegiul Național „C. D. Loga” din Timișoara (laureat cu argint și anul trecut) și de Alexandru Velea, elev în clasa a XI-a la Liceul de Informatică „Tiberiu Popoviciu” din Cluj-Napoca.

„Aș dori să punctez o reușită majoră a României la această competiție: Rareș Buhai a devenit românul cu cele mai bune rezultate din toate timpurile, depășind performanța realizată anul trecut de Vlad Gavrilă. În Hall of Fame-ul medaliilor obținute la Olimpiada Internațională de Informatică, Rareș este depășit de doar cinci concurenți”, susține profesorul Adrian Panaete, team leader-ul lotului olimpic român și coordonatorul Comisiei de pregătire și selecție a lotului național de informatică pentru seniori, citat în comunicatul Ministerului Educației Naționale.

Medalia de bronz a intrat în posesia lui Dan-Mihai Gheorghe, elev în clasa a XII-a la Liceul Internațional de Informatică din București.

La ediția 2014 a Olimpiadei Internaționale de Informatică au participat 303 concurenți din 86 de state.