Patru medalii la Olimpiada Balcanică de Informatică

Publicat: 13 09. 2013, 14:42
Actualizat: 24 10. 2014, 13:26

Elevii români din lotul național de informatică al României au cucerit patru medalii, o medalie de aur și trei de argint,  la a XXI-a ediție a Olimpiadei Balcanice de Informatică, desfășurată la Sarajevo, în Bosnia-Herțegovina, în perioada 7 – 13 septembrie 2013.

Unul dintre laureații cu aur  din acest an, care a fost premiat și la ediția precedentă cu aur, este Rareș Darius Buhai din clasa a X-a la Colegiul Național „Liviu Rebreanu” din Bistrița.

Alt laureat este Radu Ștefan Voroneanu, clasa a XII-a, la Colegiul Național „I. L. Caragiale” din Ploiești, medaliat cu aur, în 2012, care  a obținut o medalie de argint în 2013.â

Celelalte două medalii de argint au fost obținute de Silviu-Emil Popescu din clasa a XII-a la Colegiul Național „Grigore Moisil” din București), respectiv Mihai Popa din clasa a XII-a la Colegiul Național „Frații Buzești” din Craiova.

Doi din cei patru componenți ai lotului României au obținut și altre medalii anul acestal: Rareș Darius Buhai – medalii de aur la Olimpiada Internațională de Informatică și la Olimpiada Internațională Pluridisciplinară Tuymaada și Mihai Popa – medalie de bronz la Olimpiada Internațională de Informatică.

La ediția din acest an  a concursului de la Sarajevo au participat 53 de concurenți din 12 țări.