Patru morți și cinci răniți, după ce un microbuz a intrat pe contrasens – VIDEO

Publicat: 15 02. 2012, 11:57
Actualizat: 27 04. 2012, 20:04
Patru persoane au murit și alte cinci au fost rănite, în noaptea de vineri spre sâmbătă, după ce șoferul unui microbuz în care se aflau mai mulți cetățeni bulgari a efectuat o depășire imprudentă și s-a izbit de trei autovehicule.

Patru persoane au murit și alte cinci au fost rănite, în noaptea de vineri spre sâmbătă, după ce șoferul unui microbuz în care se aflau mai mulți cetățeni bulgari a efectuat o depășire imprudentă și s-a izbit de trei autovehicule care circulau din sens opus.

Accidentul în care au murit două femei și doi bărbați și au fost răniți alți cinci, între care și o fetiță de doi ani, s-a petrecut în apropierea localității sibiene Săliște, în condițiile în care pe șosea nu era zăpadă, carosabilul fiind uscat. Un microbuz cu cetățeni bulgari se îndrepta de la Sibiu spre Alba. La un moment dat, șoferul a intrat în depășirea unei coloane de mașini. A fost agățat de un tir care circula din sens opus iar apoi izbit în plin de un altul și proiectat într-o camionetă.

"Din primele cercetări efectuate la fața locului se pare că acest accident rutier cu consecințe deosebit de grave s-a produs pe fondul efectuării unei manevre de depășire neregulamentare a unui conducător bulgar care a intrat în depășirea unei coloane formate din zece tiruri, moment în care a intrat în coliziune cu alte autovehicule care circulau din sens opus", a declarat subcomisarul Alin Pahonțu, șeful Serviciului Poliției Rutiere Sibiu. Echipajul de descarcerare și cinci ambulanțe au sosit imediat la fața locului. Pentru doi bărbați și două femei din microbuz a fost însă prea târziu.

Drumul Național 1 între Sibiu și Sebeș Alba a fost blocat mai bine de două ore.