Patru oameni au fost ucişi, iar 10 sunt răniţi, după ce un atac al trupelor ruseşti a lovit un spital

Publicat: 24 02. 2022, 18:47
Actualizat: 24 02. 2022, 19:55
Un atac al trupelor ruseşti a lovit un spital / Sursă FOTO: Pixabay - Ilustrativ

Patru oameni au fost omorâți şi 10 sunt răniţi după ce un obuz rusesc a lovit joi un spital din estul Ucrainei, în regiunea Doneţk.

Potrivit Comandamentului militar al Ucrainei, patru oameni au fost ucişi iar 10 sunt răniţi (printre care şi şase doctori) după ce un obuz rusesc a lovit un spital din regiunea Doneţk, în estul Ucrainei, informează The Guardian.

Rusia a invadat joi Ucraina desfășurând atacuri simultane în mai multe oraşe ale ţării. Armata rusă a anunţat joi după-amiază că a distrus 74 de instalaţii militare, între care 11 aerodromuri, în Ucraina.

Pavel Kirilenko,  șeful Administraţiei Regionale de Stat Doneţk, a spus că ruşii bombardează satul New York din districtul Bakhmut cu mortiere şi mitraliere grele.

Edilul oraşului Kiev, Vitali Kliciko, le-a transmis locuitorilor capitalei Ucrainei să îşi pregătească un bagaj de urgenţă: „Documente, un minim de lucruri necesare – pentru a ajunge rapid, dacă este necesar, la un adăpost. Autorităţile oraşului rămân în Capitală. Continuăm să asigurăm funcţionarea oraşului”.