Patru polițiști români, medaliați la Kabul de șeful EUPOL Afganistan

Publicat: 24 10. 2013, 16:52
Actualizat: 14 02. 2019, 22:01

Patru ofițeri români de poliție din Misiunea EUPOL Afganistan au primit, miercuri, la Kabul, medalia de serviciu, care le-a fost înmânată de către Karl Ã…ke Roghe, șeful Misiunii, informează Ministerul Afacerilor Interne.

Șeful EUPOL Afganistan i-a felicitat pe polițiștii români pentru „contribuția adusă la îndeplinirea obiectivelor misiunii și implicarea activă în demersurile demarate de Uniunea Europeană pentru securitatea internațională”, arată sursa citată.

În cadrul aceleiași ceremonii, mai mulți membri ai misiunii EUPOL, printre care și un ofițer de poliție român, au primit diplome de apreciere din partea șefului Districtului 9 de Poliție din Kabul, colonel Najibullah Samsoor, pentru „buna cooperare în domeniul securității interne”, mai precizează MAI.

Misiunea de poliție a Uniunii Europene în Afganistan (EUPOL) a fost inaugurată la 17 iunie 2007 și vizează acordarea de sprijin guvernului din Afganistan, pentru crearea și consolidarea unei forțe polițienești în măsură să contribuie la asigurarea păcii, a securității și a siguranței.

În prezent, potrivit MAI, în teatrul de operațiuni din Afganistan se află 18 polițiști români, care desfășoară activități de pregătire profesională, îndrumare și consiliere a polițiștilor afgani din cadrul Ministerului Afgan de Interne, Ministerului de Justiție și Parchetului General.