Patru români au fost condamnați în Marea Britanie, după ce au supus trei minore unor abuzuri teribile: Agresorii ținteau fete vulnerabile

Publicat: 24 09. 2019, 15:28

Călin P. (20 de ani) și Sebastian B. (22 de ani), au violat de mai multe ori o fetiță de doar 12 ani și au fost condamnați la 13, respectiv 3 ani de închisoare de un tribunal din Manchester, arată un comunicat al Poliției din Manchester.

Al treilea român, Ilie Daniel B. este acuzat că a abuzat sexual aceeași fată, după ce a abordat-o pe internet. Condamnatul a mai întreținut relații sexuale de mai multe ori și cu o altă minoră de doar 13 ani, pe care a și răpit-o. Instanța l-a condamnat pe român la 8 ani și o lună de închisoare.

Ultimul român, Adrian C. (20 de ani), a fost condamnat la 1 an de închisoare după ce a convins o minoră de 15 ani să facă sex cu el.

Cei patru cetățeni români au fost acuzați că în perioada 2016-2018 au abuzat sexual trei fete cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani. Agresorii sexuali ținteau fete vulnerabile, pe care le-au abuzat pe perioade mai lungi de timp.

„Acești bărbați care au fost condamnați astăzi au țintit în mod intenționat tinerele victime din acest dosar pentru că erau minore și pentru că erau vulnerabile. Victimele erau doar niște copii la momentul în care au fost supuse unei exploatări sexuale îngrozitoare, dar au arătat mult curaj vorbind despre ce li s-a întâmplat și punând la dispoziție dovezi împotriva celor care le-au abuzat”, a declarat procurorul Lisa O”Neill.

Foto: Greater Manchester Police