Patru tineri au păcălit o firmă de curierat și au crezut că vor scăpa nepedepsiți. Ce a urmat

Publicat: 09 01. 2016, 14:09
Actualizat: 09 01. 2016, 17:04

Potrivit Poliției Județene Constanța, în 29 decembrie, reprezentantul unei firme de curierat din Constanța care avea de livrat un colet la o adresă din localitatea Valu lui Traian a fost apelat pe telefonul de serviciu de către un bărbat care, după ce s-a recomandat ca fiind nepotul destinatarei, a preluat coletul conținând un televizor în valoare de 2.200 de lei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

De asemenea, polițiștii au stabilit că, la aceeași dată, a fost comisă o înșelăciune cu mod de operare similar, în municipiul Constanța, de aici fiind ridicată aparatură cosmetică în valoare de 1.500 de lei.

În urma investigațiilor făcute în cazul celor două reclamații de înșelăciune, polițiștii au identificat patru tineri, cu vârste cuprinse între 21 de ani și 29 de ani, bănuiți de comiterea faptelor.

Cei patru, toți din municipiul Constanța, aveau ca mod de operare accesarea bazelor de date ale firmei de curierat, cu ajutorul unor parole deținute de unul dintre ei, fost angajat al acestei societăți, obținând astfel informații privind destinatarii unor colete, comandate și achitate online. Ei contactau apoi telefonic curierul, folosind identitatea destinatarului sau dându-se drept o rudă a acestuia.

Vineri, au fost făcute percheziții la domiciliile suspecților, fiind găsite atât televizorul, cât și aparatura cosmetică provenite din comiterea infracțiunilor.

Polițiștii continuă cercetările în vederea documentării întregii activități infracționale a celor patru tineri, urmând a fi făcute propuneri legale prin unitatea de parchet competentă.