Patru turiști care se refugiaseră într-o zonă montană de teama unui urs, salvați de jandarmi

Publicat: 02 07. 2012, 10:56
Actualizat: 05 07. 2013, 22:33

Patru turiști din județul Sibiu au fost salvați, duminică seară, de jandarmii montani din Alba, după ce în timpul unei drumeții în Munții Apuseni s-au întâlnit cu un urs și de teamă s-au refugiat într-o zonă montană abruptă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Alba, Cosmin Jurcoveț, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că turiștii, doi bărbați și două femei, din județul Sibiu, se aflau, duminică seară, într-o drumeție în zona Detunata, Columnele de Bazalt, din Roșia Montană, când au întâlnit un urs.

Jurcoveț a spus că turiștii au sunat la 112 și au solicitat ajutor după care au fugit și s-au refugiat într-un loc abrupt din zonă.

„În sprijinul turiștilor a plecat de urgență un echipaj mixt, compus din trei jandarmi montani și un paznic de vânătoare, sub conducerea șefului Grupei de Intervenție și Supraveghere din cadrul Jandarmeriei Câmpeni. De asemenea, un echipaj SMURD a fost direcționat spre zona Detunata pentru a acorda, la nevoie, îngrijiri medicale”, a spus Jurcoveț.

Potrivit sursei citate, cele patru persoane au fost găsite în jurul orei 21.00 și ulterior au fost duse de echipa de intervenție la unitatea turistică unde erau cazate.

Niciunul din cei patru turiști nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.