Pedeapsa neobișnuită primită de un gorjean acuzat că făcea trafic de cannabis. Unde a fost pus să tundă iarba

Publicat: 04 09. 2019, 18:13

Magistrații Tribunalului Gorj l-au condamnat, marți seara, la doi ani și două luni de închisoare cu suspendare pe bărbatul judecat pentru trafic de droguri.

Totodată, judecătorii îl obligă pe acesta să presteze muncă neremunerată în folosul comunității, timp de 80 de zile, la Primăria Târgu-Jiu, județul Gorj, unde să asigure întreținerea spațiilor verzi.

„Contopește pedepsele aplicate inculpatului în pedeapsa cea mai grea, urmând ca acesta să execute în final pedeapsa de 2 ani și 2 luni închisoare. (…) Dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei de 2 ani și 2 luni închisoare și stabilește termen de supraveghere de 3 ani. Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 80 de zile la Primăria Târgu-Jiu, județul Gorj, constând în întreținere spații verzi”, au stabilit judecătorii.

Potrivit sentinței, dacă pe parcursul termenului de supraveghere bărbatul nu va respecta măsurile impuse, instanța va revoca suspendarea și va dispune executarea pedepsei.

Sentința pronunțată de Tribunalul Gorj poate fi contestată cu apel. Bărbatul a fost trimis în judecată pentru trafic de cannabis.