Pedeapsa primită de preotul din Botoșani acuzat că a bătut un elev

Publicat: 17 04. 2019, 16:27

Conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Botoșani, Ciprian Manolache, profesorul de religie a fost sancționat cu reducerea pe trei luni a salariului cu 10% și interdicția de a preda la școală.

„Consiliul de administrație a stabilit în acest caz sancționarea profesorului cu 10% din salariu pe o perioadă de trei luni și s-a dispus, de asemenea, reîncadrarea profesorului în alte două structuri la școala din Cristinești și la școala din Dragalina pentru că într-o singură școală nu avea o normă întreagă”, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, Ciprian Manolache.

Conducerea școlii a început o anchetă administrativă după ce un elev de 11 ani de la școala din Baranca fost agresat de profesorul de religie, care este și preot.

După acest incident, elevul a ajuns la Secția de Pediatrie a Spitalului Județean de Urgență Mavromati și a fost inclus într-un program de consiliere psihologică.

În acest caz, și Inspectoratul de Poliție Botoșani a deschis o anchetă, fiind întocmit un dosar penal pe numele preotului.