Pedepsită pentru că s-a vopsit. O elevă ar fi fost obligată să se tundă în clasă, spre amuzamentul colegilor. Părinte: „A fost umilită în ultimul hal”

Publicat: 15 04. 2019, 11:08

Un părinte a povestit pentru PresaSm că o elevă de clasa a V-a din Carei ar fi fost umilită de dirigintă, după ce și-a schimbat culoarea părului. Părintele susține că diriginta i-a oferit foarfeca elevei și ar fi forțat-o să se tundă, spre amuzamentul colegilor.

„Priviți și voi cum a fost umilită pe data de 11.04.2019 această fetiță dintr-o școală gimnazială din județul Satu Mare, orașul Carei. Această elevă și-a decolorat părul, iar diriginta nemulțumită de această faptă i-a dat foarfeca în mână și a obligat-o să se tundă în fața clasei, umilind-o în ultimul hal. Fata, cu rușine și lacrimi de durere în ochi, se ascunde de colegii de școală purtând șapcă și capișon non-stop.  Fapta elevei se putea rezolva și în alt mod, nu cum a procedat diriginta ei, care normal trebuia să îi fie un al doilea părinte”, a declarat un părinte pentru PresaSM.

Un cadru didactic susține că incidentul nu a fost interpretat corect și că eleva a fost ajutată de o colegă să se tundă în pauză, în fața clasei.

„De luni i s-a spus să își schimbe culoarea părului. Nu s-a conformat, iar joi, diriginta i-a arătat foarfeca. Fata ar fi luat foarfeca și ar fi început să se tundă în fața clasei, moment în care o colegă s-a oferit să o ajute să se tundă (ne întrebăm de ce nu a oprit-o diriginta). Era înainte de pauză cu câteva minute, după care diriginta a plecat. Când a revenit și a văzut cum a tuns-o colega, diriginta a atenționat-o și pe aceasta că nu a procedat corect”.

Cadrele didactice susțin că eleva are un comportament care încalcă regulamentul școlar.   

„Fetița a mai venit la școală cu tocuri, spre exemplu, încălcând regulamentul școlar. Din păcate, nici părinții nu o ajută prea mult, fiind o familie violentă. Tânăra este conflictuală în raport cu colegii. Este foarte greu de ținut sub control un astfel de colectiv”, a declarat un cadru didactic pentru PresaSm.