Percheziții acasă la maneliștii care au cerut ajutoare ilegal în timpul pandemiei! Dan Bursuc, dus la audieri

Publicat: 15 11. 2022, 13:18
Sursă Foto - Facebook

În dimineața aceasta au fost derulate zeci de percheziții domiciliare în mai multe județe din țară. Mai exact, la maneliștii suspectați că au încasat bani de la stat în mod fraudulos, în timpul pandemiei. 

Interpretul de manele Dan Bursuc este audiat, într-un dosar în care numeroși artiști din domeniul muzicii de petrecere sunt suspectați de înșelăciune și fals în declarații.

La audieri se află Dan Bursuc, el având, însă, calitatea de martor în acest dosar. Cântărețul Dan Armeanca este și el căutat pentru a fi adus la audiat, în calitate de suspect.

Paguba statului român ar fi de jumătate de milion de lei.

Dan Armeanca, dar și alte peste 50 de persoane sunt acuzate că au cerut ilegal ajutoare de stat în pandemie, pe motiv că nu au mai putut susține concerte din cauza restricțiilor.

Persoanele acuzate de înşelăciune au cerut ajutor peste un milion de lei

Totodată, mai multe contracte care par a fi false au fost încărcate pe o platformă pusă la dispoziţie de stat în timpul pandemiei ca să sprijine artiştii.

Poliţiştii de la IPJ ilfov au efectuat 73 de percheziţii, marți dimineața, în Bucureşti, Ilfov, Dolj, Olt, Gorj, Dâmboviţa şi au de pus în executare 58 de mandate de aducere, potrivit Protv.ro.

Activitățile sunt desfășurate cu sprijinul polițiștilor din cadrul inspectoratelor de poliție județene Olt, Dolj, Gorj și al jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Ploiești, Direcției Generale de Jandarmerie a Municipiului București și Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei Române.