Percheziții DNA Constanța la Parchetul Judecătoriei Măcin. Sunt vizați prim-procurorul și o grefieră

Publicat: 26 03. 2015, 09:56
Actualizat: 26 03. 2015, 09:58

Potrivit unui comunicat de presă al Direcției Naționale Anticorupție, procurori din cadrul DNA, Secția de combatere a corupției, fac cercetări într-o cauză penală care vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție, asimilate celor de corupție și a unor infracțiuni de fals, comise în perioada 2007 – 2015.

În cursul zilei de 26 martie 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt făcute percheziții domiciliare în patru locații din orașul Măcin, județul Tulcea, din care una este sediul unei instituții publice, restul fiind domiciliile unor persoane fizice.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că perchezițiile au loc la sediul Parchetului Judecătoriei Măcin, din județul Tulcea, iar printre cei vizați în această anchetă ar fi prim-procurorul Constantin Balaban, care are și calitatea de purtător de cuvânt al instituției, precum și o grefieră.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.