Percheziții în Alba și Brăila. Cum se ajungea din Sri Lanka în Franța cu 2.500 de euro

Publicat: 25 01. 2013, 16:39
Actualizat: 03 02. 2019, 15:58
Procurorii DIICOT fac, vineri, patru percheziții în Alba și Brăila, fiind vizate cinci persoane acuzate de trafic de migranți, după ce ar fi cerut câte 2.500 de euro de la 13 persoane din Sri Lanka pentru a le ajuta să treacă fraudulos granița, pe ruta Grecia - România și să ajungă în Franța.

Procurorii DIICOT fac, vineri, patru percheziții în Alba și Brăila, fiind vizate cinci persoane acuzate de trafic de migranți, după ce ar fi cerut câte 2.500 de euro de la 13 persoane din Sri Lanka pentru a le ajuta să treacă fraudulos granița, pe ruta Grecia – România și să ajungă în Franța.

Anchetatorii au stabilit că Santhirarajah Nagalingam, cetățean francez de origine srilankeză, împreună cu cetățeni români, au constituit o grupare infracțională cu scopul de a obține beneficii financiare din îndrumarea sau călăuzirea mai multor persoane, în scopul trecerii frauduloase a frontierei de stat, cu destinația către state din Europa de Vest, se arată într-un comunicat de presă de vineri al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT).

În acest sens, Santhirarajah Nagalingam a identificat 13 potențiali migranți din Sri Lanka, cărora le-a cerut câte 2.500 de euro pentru a-i transporta ilegal către state europene, destinația finală fiind Franța.

„Membrii grupării au asigurat transportul migranților pe ruta Grecia – România, cazarea acestora pe teritoriul statului român și călăuzirea lor în vederea trecerii frauduloase a frontierei de stat”, a precizat DIICOT.

Grupul infracțional organizat, constituit din cinci persoane, a fost destructurat de procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Alba-Iulia, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Alba.

Anchetatorii fac vineri patru percheziții la locuințele membrilor grupării, din județele Alba și Brăila. Suspecții vor fi duși la audieri, urmând ca procurorii DIICOT să dispună măsurile legale în cazul acestora.