Percheziții în București, Ilfov și Giurgiu, într-un dosar de evaziune. Prejudiciul, de peste 8 milioane de lei

Publicat: 25 05. 2017, 07:55
Actualizat: 03 04. 2019, 09:29

Polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Poliției Române, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, efectuează 22 de percheziții pe raza municipiului București și a județelor Ilfov și Giurgiu, la domiciliile unor persoane și sediile sociale ale unor societăți comerciale cercetate pentru evaziune fiscală.

Din anchetă au rezultat indicii că, în perioada 2011-2012, prin înregistrarea în contabilitatea a cinci societăți comerciale a unor achiziții fictive de la societăți „de tip fantomă”, ar fi fost prejudiciat bugetul de stat cu peste 8 milioane de lei.

Sumele de bani reprezentând contravaloarea achizițiilor fictive ar fi fost scoase succesiv, în numerar, din bancomate sau de la casieria mai multor bănci, de către persoanele interpuse în circuitul evazionist ca reprezentanți ai societăților fantomă ce nu au desfășurat în fapt activități economice.

La acțiune participă echipe constituite din polițiști din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române – Direcția de Investigare a Criminalității Economice, S.I.A.S. și din cadrul serviciilor de investigare a criminalității economice Bucuresti, Ilfov și Giurgiu, cu sprijinul specialiștilor criminaliști.