Percheziții în București și două județe, într-un dosar de evaziune fiscală de două milioane de euro

Publicat: 13 08. 2015, 09:12

Potrivit unui comunicat al Poliției Române, joi dimineață, polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice, sub coordonarea procurorilor de la Parchetul Curții de Apel București, fac 15 percheziții în București și în județele Ilfov și Teleorman, la persoane bănuite de evaziune fiscală în domeniul medical și în construcții.

În acest caz este vizată o clinică medicală privată din București care, în perioada 2010-2014, s-ar fi sustras, în parte, de la îndeplinirea obligațiilor fiscale prin înregistrarea în contabilitate de operațiuni fictive sau inexacte.

„Pentru a-și diminua obligațiile de plată datorate bugetului de stat, agentul economic, în calitate de beneficiar final, ar fi creat un circuit comercial fictiv, înregistrând achiziții supraevaluate de la firme de construcții”, se arată în comunicatul citat.

La rândul lor, aceste societăți comerciale ar fi evidențiat în contabilitate cheltuieli fictive contractate de la mai multe firme controlate, în fapt, tot de persoanele bănuite.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională este de peste două milioane de euro.

Potrivit unor surse judiciare clinica medicală privată vizată de percheziții este RomGerMed.

Un număr de 18 mandate de aducere vor fi puse în executare, persoanele depistate urmând să fie duse la audieri.

La acțiune participă 58 de polițiști de la Direcția de Investigare a Criminalității Economice, luptătorii ai Serviciul pentru Intervenții și Acțiuni Speciale, precum și polițiști ai Direcției Generale de Poliție a municipiului București, inspectoratelor de poliție ale județelor Ilfov și Teleorman. Activitățile beneficiază de sprijinul de specialitate al Departamentului de Informații și Protecție Internă.