Percheziții în București și trei județe, într-un caz de înșelăciune și evaziune de un milion de euro. Sunt vizați și apropiați ai Cămătarilor

Publicat: 12 03. 2013, 09:31
Actualizat: 31 01. 2019, 21:31

Polițiștii bucureșteni fac, marți, zece percheziții în București și județele Prahova, Maramureș și Teleorman, fiind vizate șase persoane suspectate de înșelăciune și evaziune fiscală, printre care și apropiați ai clanului Cămătarilor, care ar fi produs un prejudiciu de peste un milion de euro.

Membrii grupării sunt suspectați că ar fi identificat și racolat persoane cu posibilități financiare reduse, pe numele cărora ar fi fost preluate fictiv societăți comerciale care anterior avuseseră activitate economico-financiară, se arată într-un comunicat de presă al Poliției Capitalei.

După preluarea societăților pe numele intermediarilor, membrii grupului infracțional ar fi cumpărat mărfuri în cantități mari, pe care le-ar fi achitat folosind instrumente de plată fără acoperire. În acest fel, membrii grupul infracțional ar fi înșelat mai multe societăți comerciale cu peste 750.000 de euro.

De asemenea, judiciariștii Capitalei au stabilit că, după comiterea înșelăciunilor, membrii grupului infracțional ar fi transportat în mai multe localități mărfurile cumpărate și le-ar fi revândut fără documente justificative. Astfel, cercetările în acest caz au fost extinse și sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală, prejudiciul produs fiind estimat la peste 250.000 de euro.

Polițiștii de la investigarea fraudelor, coordonați de Parchetul Tribunalului București, pun în executare șase mandate de aducere în urma celor zece percheziții domiciliare din București, Prahova, Maramureș și Teleorman, peroanele vizate urmând să fie audiate.

Verificările polițiștilor Capitalei în această cauză au fost făcute în perioada 2012-2013.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, persoanele suspectate în acest dosar sunt apropiate ale clanului Cămătarilor.