Percheziții în Capitală, într-un dosar de evaziune în care sunt implicate și firme din Anglia și SUA

Publicat: 02 07. 2015, 08:47

Perchezițiile vizează o rețea infracțională suspectată de evaziune fiscală, anchetatorii urmând să ducă la audieri cinci persoane, se arată într-un comunicat de presă al Poliției Române.

Anchetatorii au stabilit că în circuitul infracțional ar fi implicate cinci societăți comerciale, dintre care două din România, două din Marea Britanie și una din Statele Unite ale Americii, prin intermediul cărora ar fi fost evidențiate operațiuni comerciale fictive, în scopul obținerii de rambursări ilegale de TVA.

„În fapt, reprezentanții societăților comerciale din România ar fi evidențiat, în cursul anului 2014, în documentele contabile, operațiuni de cumpărare fictive de produse software de la societățile din Marea Britanie, care ulterior erau exportate fictiv către firma din SUA. Valoarea produselor tranzacționate este estimată, până în prezent, la peste 800.000 de euro”, a precizat sursa citată.

În baza acestor operațiuni, reprezentanții celor două firme din România ar fi depus cereri de decontări de TVA, în vederea rambursării ilegale a sumei de aproximativ 900.000 de lei.

Perchezițiile sunt făcute de polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice din Poliția Română, sub coordonarea procurorilor Parchetului Curții de Apel București, cu sprijinul luptătorilor SIAS. Acțiunea este sprijinită de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.