Percheziții în județul Olt. Sunt căutate persoane suspectate că au dus în Anglia și Italia peste 200 de persoane pe care le-au obligat să se prostitueze sau să cerșească

Publicat: 08 05. 2013, 10:15
Actualizat: 31 01. 2019, 22:27

Procurorii DIICOT fac, miercuri, 25 de percheziții în județul Olt, la locuințele unor persoane suspectate că au dus în Anglia și Italia peste 200 de persoane, printre care și minori, pe care le-au obligat să se prostitueze sau să cerșească, obținând din exploatarea acestora peste 500.000 de euro. 

La finalul perchezițiilor vor fi duse la audieri, la sediul DIICOT – Biroul Teritorial Olt, o sută de persoane.

Grupul infracțional, constituit din 25 de persoane, era condus de Sorin Florin Izdraila, zis Sorin Magnatul, în vârstă de 28 de ani, exponent al lumii interlope din județul Olt, potrivit procurorilor Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT).

„În fapt se reține că membrii grupării au recrutat și exploatat în Anglia și Italia, prin obligarea la practicarea prostituției și cerșetoriei, un număr de peste 200 de victime, obținând din activitatea infracțională suma de peste 500.000 euro”, se arată întră-un comunicat de presă al DIICOT.

Procurorii fac cercetări în acest caz pentru trafic de persoane și de minori.

Perchezițiile sunt făcute de procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Olt, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Olt, cu sprijinul BCCO Craiova, Inspectoratului Județean de Jandarmi Olt, SAS Olt, Poliției Județene Olt și Brigăzii Mobile „Frații Buzești” Craiova. Suportul tehnic a fost asigurat de SRI – Direcția Județeană de Informații Olt și SIPI.