PERCHEZIȚII ÎN VÂLCEA. Bărbați suspectați de furturi din locuințe, reținuți

Publicat: 20 10. 2012, 19:25
Actualizat: 30 03. 2019, 18:17

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției Județene Vâlcea, subinspector Alina Teodorescu, angajații Poliției municipiul Râmnicu Vâlcea – Biroul Investigații Criminale, cu sprijinul lucrătorilor Direcției Generale de Informații și Protecție Internă și ai Serviciului de Intervenție Rapidă, au descins la domiciliile membrilor grupării.

Gruparea era formată din trei persoane, suspectate că au furat bijuterii și bani din locuințe din Râmnicu Vâlcea.

„Cei trei suspecți de furt sunt R. Mihai, de 40 ani, M. Cristian, de 39 ani și M. Sibian, de 41 ani, toți din municipiul Râmnicu Vâlcea. Ei au intrat în noaptea de 19 spre 20 octombrie prin efracție într-o locuință din municipiu și au furat bijuterii și diverse sume de bani, lei și valută, prejudiciul cauzat, aproximativ 38.000 de lei, fiind recuperat”, a declarat Alina Teodorescu.

În urma perchezițiilor, cei trei au fost duși la sediul Poliției pentru audieri, stabilindu-se că sunt principalii suspecți și în cazul unui furt din locuință comis în luna iulie. Atunci, cei trei au furat bijuterii și bani, provocând un prejudiciu de aproximativ 240.000 de lei.

„În urma cercetărilor s-a reușit probarea activitătii infracționale a celor trei pentru săvârsirea infracțiunii de furt calificat în formă continuată, ocazie cu care s-a dispus reținerea acestora”, a mai spus purtătorul de cuvânt al Poliției Vâlcea.

Cei trei suspecți au fost duși în arestul Poliției județene, iar sâmbătă urmează să fie prezentați instanței cu propunere de arestare preventivă.

Polițiștii au suspiciuni că cei trei au comis și alte furturi în municipiu, făcând cercetări în acest sens.