Percheziții la cinci firme din Capitală și Ilfov, într-un caz de evaziune fiscală de 500.000 de euro

Publicat: 18 06. 2013, 12:43
Actualizat: 25 06. 2013, 14:25

Polițiștii ilfoveni au făcut, marți dimineață, percheziții la cinci firme din București, Glina și Dobroești, precum și la locuințele administratorilor acestor societăți, suspectați de evaziune fiscală de 500.000 de euro. 

În urma perchezițiilor au fost depistate șapte persoane suspectate că au prejudiciat bugetul de stat cu aproximativ 500.000 de euro, prin evaziune fiscală, acestea urmând să fie audiate la sediul Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Ilfov.

„În fapt, în anul 2012, reprezentanții legali ai societăților comerciale ar fi înregistrat în contabilitate cheltuieli fictive constând în achiziții de mijloace fixe supraevaluate, în scopul diminuării bazei impozabile și implicit a eludării taxelor și impozitelor către stat”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Ilfov.

Polițiștii verifică bunurile și documentele financiar-contabile ale societăților vizate, fiind ridicate pentru cercetări unități de calculator, precum și 7.000 de euro.

Perchezițiile au fost făcute de polițiștii Serviciului de Investigare a Fraudelor Ilfov, coordonați de procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov, cu sprijinul Serviciului Român de Informații.