Percheziții la distribuitori de legume-fructe suspectați de evaziune fiscală

Publicat: 27 02. 2013, 12:02
Actualizat: 31 01. 2019, 21:31

Peste 40 de percheziții au loc, miercuri, în județele Mureș, Bihor, Timiș și Constanța, precum și în București, la sediile unor distribuitori de legume-fructe, într-un caz de evaziune fiscală, printre persoanele vizate fiind și un cetățean turc.

Perchezițiile se desfășoară în cadrul unui dosar penal privind infracțiuni de evaziune fiscală și fapte conexe sau asimilate infracțiunilor de corupție, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului Tribunalului Mureș și Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Mureș.

La percheziții participă procurorii Parchetului Tribunalului Mureș, ofițeri ai Direcției Generale Anticorupție, jandarmi de la Brigada Specială și reprezentanți ai Agenției Naționale de Administrare Fiscală. Acțiunea a fost sprijinită de Serviciul Român de Informații.

Potrivit unor surse judiciare, ancheta a pornit de la un cetățean turc care deține o societate comercială cu sediul social la Târgu Mureș și care importă legume și fructe, pe care le distribuie mai multor societăți din țară.

Cetățeanul turc este suspectat de evaziune fiscală, fiind vizată activitatea acestuia desfășurată pe o perioadă de aproximativ cinci ani, au precizat sursele citate.

Citește știrile zilei pe gandul.info