Percheziții la locuințele unor persoane suspectate de trafic de minore și de proxenetism din Craiova

Publicat: 26 03. 2015, 10:46

Potrivit unui comunicat de presă, procurori ai Serviciului Teritorial Craiova al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova au făcut, joi, 15 percheziții domiciliare, în cadrul unei acțiuni vizând infracțiuni de trafic de minori și proxenetism.

Astfel, anchetatorii suspectează că, în perioada iunie 2014 – martie 2015, presupușii traficanți de persoane au recrutat mai multe minore pe care le-au exploatat obligându-le să practice prostituția atât în muncipiul Craiova, cât și în Italia, Germania sau Irlanda, încasând sumele de bani obținute din aceste activități.

Potrivit procurorilor, unele dintre victime au fost recrutate de către presupușii traficanți fie prin constrângeri fizice și psihice, fie prin promisiunea de căsătorie sau concubinaj.

Totodată, o parte dintre victime au fost trecute fraudulos granița de către suspecți prin prezentarea unor acte de identitate false sau declarații false de consimțământ ale părinților la plecarea în străinătate a copilului minor.

La sediul Serviciului Teritorial Craiova al DIICOT au fost aduse 11 persoane pentru a fi audiate.