Percheziții la mai multe spitale din Capitală, în dosarul Hexi Pharma. Ce documente au ridicat anchetatorii

Publicat: 18 05. 2016, 15:45

Echipe de polițiști, sub coordonarea Parchetului General, au mers miercuri la Institutul Oncologic, la Spitalul de Arși, dar și la Institutul Victor Babeș, au declarat surse judiciare. Potrivit acestora, acțiunea a fost făcută pentru a ridica noi acte, necesare pentru documentarea suspiciunilor din dosarul Hexi Pharma.

Actele ridicate de la cele trei unități spitalicești vor fi depuse la dosarul în care compania Hexi Pharma este urmărită penal. Verificările vin după ce marți Parchetul General a anunțat că au fost deja dispuse două expertize asupra produselor biocide de la Hexi Pharma.

„Procurori ai Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au dispus efectuarea a două constatări tehnico-științifice asupra produselor Hexi Pharma”, se transmite într-un comunicat de presă al parchetului.

Produsele biocide Hexi Pharma prezintă diferențe în concentrații între valoarea declarată și cea măsurată, arată primele teste oficiale anunțate de secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Victor Strâmbu, acesta precizând că produsele vor fi retrase, iar compania a fost amendată cu 40.000 lei.

Până la acest moment, în dosarul de la Parchetul General a fost pusă sub urmărire penală compania Hexi Pharma pentru „participație improprie la infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolilor”.