Percheziții la mai mulți români care CLONAU cardurile americanilor și le furau banii

Publicat: 18 06. 2014, 09:04
Actualizat: 29 07. 2014, 16:46

Din cele 21 de percheziții, 14 se desfășoară în Drobeta Turnu Severin și satul Dedovița din Comuna Cerneți, din județul Mehedinți, celelalte șapte fiind în județele Timiș, Arad și Hunedoara.

Potrivit unor surse din cadrul anchetatorilor, liderii grupării sunt din Drobeta Turnu Severin, iar aceștia ar fi condus operațiunile de imprimare a datelor de pe aproximativ șase mii de carduri bancare din Statele Unite ale Americii, cu ajutorul unui soft special. Membrii grupării identificau cu ajutorul softului respectiv POS-urile vulnerabile de la diferite restaurante și benzinării din SUA, au precizat sursele citate.

Ulterior, cu ajutorul unui program informatic, membrii grupării furau datele cardurilor care erau folosite în POS-urile respective, iar informațiile care ajungeau pe mail erau vândute altor membri care clonau carduri și scoteau banii.

Sursele citate au mai declarat că cei care mergeau la bancomate să scoată banii de pe cardurile falsificate primeau un comision de 40% din suma extrasă, care de cele mai multe ori nu depășea o mie de euro.

Surse judiciare au precizat, de asemenea, că printre suspecți este și fiica unui fost ofițer de la Serviciul de Investigare a Fraundelor din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Mehedinți.

În urma perchezițiilor de miercuri dimineață, suspecții urmează să fie duși la DIICOT Timiș, pentru audieri.

Oana Mitu, corespondenti@mediafax.ro